Politika privatnosti i zaštita podataka


Posetom našem sajtu prihvatate naše uslove korišćenja, politike privatnosti i zaštite podataka.

Znajte da:

 • sve informacije koje unesete na našu web stranicu, ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka;
 • informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bi smo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje naše ponude Vama i unapređenje međusobne komunikacije; 
 • lični podaci koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o novim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima;
 • poruke marketinške prirode ćete dobijati samo ako ste prilikom registracije odabrali opciju da želite da primate promo ponude;
 • lične podatke, možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka, ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu: office@vicor.rs, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.


Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljavaju pristup web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da zatražite ponudu.

Naš website koristi sledeće kolačiće:

 1. kolačić kojim dodajete neki proizvod u omiljene i koji se čuva 365 dana,
 2. kolačić koji Vam omogućava da vidite koje proizvode ste prethono pogledali i koji

se čuva 365 dana.


Softver za analizu saobraćaja od strane trećeg lica

Ovaj sajt koristi uslugu Google Analytics, servis za analizu podataka na web-u, koji obezbeđuje kompanija Google, Inc. ("Google"). Ova usluga nam pomaže da unapredimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servis uključuje korišćenje kolačića koji se čuvaju na Vašem računaru/uređaju i sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu kao što su: trajanje posete, posećene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživača koje koristite, uređaj koji koristite itd... Ukoliko želite da se informišete više o uslugama Google Analytics, uključujući i način kako da se odjavite sa servisa, posetite stranice:


Google Adwords

Pomoću Google Adwords remarketinga možemo kreirati prilagođenu publiku koja posećuje određenu stranicu ili skup stranica i/ili vrši konverzaciju na sajtu. Servis Google Adwords koristimo za prikazivanje reklamnih kampanja kroz specifične i relevantne oglase kreiranoj publici. Ne prenosimo i ne objavljujemo nikakve lične podatke naših posetilaca Google-u. Na stranici:

možete izvršiti podešavanja reklamnih oglasa koje želite ili ne želite da vidite.


Informacije o obradi podataka o ličnosti

Vicor doo visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Podaci se prenose između Vicor doo i korisnika u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, a potom čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa.


Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja pristanak lica, koji se daje prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom, a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.


Lice odgovorno za obradu podataka:

 • Vicor d.o.o.
 • Matični broj: 07738412
 • Zakonski zastupnik: Vladan Mitrović
 • E-mail: office@vicor.rs
 • Telefon: 011/3192-087
 • Radno vreme: 07.30-16.00 (CET/CEST), radnim danima


Svrha prikupljanja i obrade podataka

Možemo vam zatražiti Vaše lične informacije u sledećim slučajevima:

 • prilikom online registracije korisničkog naloga; 
 • prilikom podnošenja zahteva za ponudu
 • ako učestvujete u anketama i istraživanjima; 

Podaci o ličnosti prikupljaju se radi vođenja evidencije o tome koje je lice zatražilo ponudu vezano za neki od naših proizvoda, kao i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije.

Podaci o ličnosti se čuvaju sve dok klijent ne zatraži brisanje iz bilo kog razloga.


Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Vicor doo može prikupljati su: 

 • ime,
 • prezime,
 • e-mail adresa,
 • broj telefona,
 • podaci o firmi (ako se radi o firmi)


Prikupljanje informacija o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili, ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene.


Način korišćenja podataka

Prikupljene informacije se koriste za:

 1. Potrebe vođenja evidencije o korisnicima, njihovim zahtevima u sistemu i izvršenju usluge (slanje ponude)
 2. Pružanje korisničkih servisa
 3. Poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 
 4. Slanje informacija u marketinške svrhe

Prikupljeni podaci se ne dele sa bilo kojim trećim licem u Srbiji ili izvan nje.

Opoziv pristanka za obradu podataka i pravne posledice opoziva

Svaki naš korisnik ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti koje obrađuje Vicor d.o.o. Pravna posledica opoziva je prestanak ugovornog odnosa između Vicor doo i korisnika, zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi, što za sobom povlači prestanak mogućnosti pružanja daljih usluga.